Сайт учителя-мовника Ілони Юріївни Кулик

Головна сторінка
Методична скринька
Позакласна робота
З Україною в серці
Для батьків
Календар свят
Календарні свята та події. Спілкуємося українською
Календар України
Календар України
Гостьова книга
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2019 » Березень » 22 » Тиждень української мови та літератури
16:46
Тиждень української мови та літератури

 

Щорічно у березні в нашому закладі проходить Тиждень української мови та літератури. Цей рік не став винятком. Згідно плану в Царедарівській філії було проведено ряд заходів, приурочених певним знаменним, пам’ятним датам і подіям, зокрема 205-й річниці з Дня народження Тараса Шевченка.

«...Учітесь, читайте, і чужому научайтесь, і свого не цуpайтесь... » – саме під таким гаслом, словами якого є уривок з послання великого Кобзаря «І мертвим, і живим, і ненарожденним...», пройшов предметний тиждень, програма якого була, як завжди, насиченою. Постійний творчий пошук, креативність та любов до роботи педагогів знайшли досить вдале відображення не лише на заняттях з української мови та літератури, а й на уроках природознавства, історії, мистецтва, а також позакласних заходах, таких як: флешмоб «Читаймо Кобзаря», мовно-літературне змагання «Вчення – світло, а невчення – тьма», квест «Як добре ми знаємо Кобзаря?», творча вітальня «Талант – то крапля здібностей і море праці!», конкурс на кращу візуалізацію народної мудрості про мову та багато іншого. В рамках Тижня учні взяли участь у Всеукраїнському українознавчому конкурсі «Соняшник». Завершенням усього стало колективне створення плакату співпраці від освітнього ІТ-проекту «Всеосвіта», а саме оригінального портрету Шевченка, який є автором рядків гасла нашого Тижня української мови та літератури.

Учні мали змогу поринути у безкраїй світ української мови, літератури, культури, традицій, вшанувати пам’ять видатних постатей нашого народу, без яких не можливо уявити уже відому нам Україну.

У кінці тижня було підведено підсумки, презентовано кращі творчі роботи. Активних учасників та переможців конкурсів нагороджено грамотами та подяками.

Щира вдячність усім учасникам, учителям та адміністрації Царедарівської філії за допомогу в організації та проведенні предметного тижня.

Переглядів: 266 | Додав: il_kulyk | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar